Monday, March 3, 2008

citypress.gr

Να μειώσουμε τα ελληνικά «όχι»
Η σελίδα του Γ. Κύρτσου - Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008


Έχει δημιουργηθεί μια δυναμική στο εσωτερικό της χώρας που μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα νέων διπλωματικών «μετώπων». Είναι φανερό ότι δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια και πως θα πρέπει να αρχίσουμε τη δύσκολη προσαρμογή στην πραγματικότητα.

Άλλοι καταγγέλλουν τα σχέδια για «Μεγάλη Αλβανία», άλλοι αντιμετωπίζουν την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου με τα κριτήρια της ρωσικής διπλωματίας, άλλοι ζητούν να αντιμετωπίσουμε με «αποφασιστικό» τρόπο το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, το οποίο, βέβαια, αναδείχθηκε, με πρωτοβουλία του Τίτο, στη διάρκεια της δεκαετίας του '40.

Σε αρκετές περιπτώσεις συναντάται ο αντιαμερικανισμός του ΚΚΕ και προσωπικοτήτων σαν τον Μίκυ Θεοδωράκη με την πατριωτική έως εθνικιστική στάση πολιτικών δυνάμεων όπως του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη. Η κοινή γνώμη κινείται και σε αυτά τα ζητήματα εκτός δικομματικού πλαισίου, με τους περισσότερους συμπολίτες μας να στηρίζουν, θεωρητικά τουλάχιστον, μια δυναμική αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων, που μπορεί να μας οδηγήσει μέχρι και σε σύγκρουση με την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια τόσων ανοιχτών «μετώπων». Πρέπει να επενδύσουμε στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεών μας με την Αλβανία, να κάνουμε διπλωματικά και οικονομικά ανοίγματα στο Κόσοβο και γενικότερα να σταματήσουμε τη μεγάλη σπατάλη του διπλωματικού μας κεφαλαίου, το οποίο θα χρειαστούμε για το Κυπριακό και κυρίως για τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές

1 comment:

Anonymous said...

Πρόσφυγες και Πρόσφαγες!
Ο λαός στην προσφυγιά και χίλιες οικογένειες με τους παρατρεχάμενους στη μεγάλη του κράτους προσφαγιά ! Καλή όρεξη! Α!ρε λαέ.....τι σου αξίζει τελικά;Εσύ αποφασίζεις.