Tuesday, March 11, 2008

I makedonia DHIALIETE!

Χθες αργά το βράδυ,το "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών" (DPA) του Μέντουχ Θάτσι,ζήτησε από το VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, την ικανοποίηση έξι αιτημάτων που συνδέονται με την αλβανική εθνική κοινότητα και απείλησε με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό, σε περίπτωση που δεν εισακουστεί.
Συγκεκριμένα, το DPA, όπως ανακοίνωσε, ζήτησε:
- την ψήφιση νόμου για την κοινωνική αποκατάσταση των πρώην αγωνιστών του UCK, οι οποίοι το 2001 ενεπλάκησαν σε βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ, οι οποίες έληξαν με την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας

- την ψήφιση νόμου για την αναγνώριση της αλβανικής γλώσσας σε θεσμικό επίπεδο

- την άμεση αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ

- την αύξηση του αριθμού των Αλβανών στη δημόσια διοίκηση στην ΠΓΔΜ

- τη διευθέτηση του ζητήματος της χρησιμοποίησης του αλβανικού εθνικού συμβόλου (το οποίο ταυτίζεται με την αλβανική σημαία και χρησιμοποιείται από τους Αλβανούς απανταχού στον κόσμο)

- το κλείσιμο της υπόθεσης των τεσσάρων υποθέσεων που ερευνούσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία-ICTY- (πρόκειται για τέσσερις υποθέσεις για τις οποίες υπήρξαν υποψίες για διάπραξη εγκλημάτων από την πλευρά των αγωνιστών του UCK στις συγκρούσεις του 2001. Τις υποθέσεις αυτές εξερεύνησε το ICTY και αφού διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων, τις επέστρεψε, πριν μερικές ημέρες, στην αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών της ΠΓΔΜ. Οι τελευταίες δεν έχουν ακόμη γνωστοποιήσει αν θα ασκήσουν διώξεις για τις υποθέσεις αυτές ή όχι).
Το DPA ζήτησε από τον πρωθυπουργό, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, τα έξι αυτά αιτήματα να διευθετηθούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι από τις 2 έως τις 4 Απριλίου(!),ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να επιβάλλει το βέτο και επισήμως! "Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός, κ. Γκρούεφσκι, δεν δείξει ετοιμότητα για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, τότε τις επόμενες ημέρες, το DPA θα αναγκαστεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον κυβερνητικό συνασπισμό", αναφέρεται ακόμη σε σχετική ανακοίνωση από το κόμμα του Μέντουχ Θάτσι.
Σε περίπτωση που το DPA αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, τότε η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι θα απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο Μέντουχ Θάτσι, είχε απειλήσει και τον περασμένο Ιούνιο ότι θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, λόγω διαφωνιών με τον κ. Γκρούεφσκι για τον χειρισμό θεμάτων που αφορούν τη θέση και τα δικαιώματα των Αλβανών στην ΠΓΔΜ, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει στην πραγματοποίηση των απειλών αυτών.
Είναι προφανές πως τα αιτήματα,με τον τρόπο που διατυπώνονται,δεν είναι δυνατόν ποτέ να γίνουν δεκτά απ΄την κυβέρνηση Γκρουέφσκι.



http://greece-salonika.blogspot.com/
Afto pou ipa prin merikes evdhomadhes

6 comments:

Anonymous said...

και αν διασπαστει η "μακεδονια", θα σταματησουν οι σλαβομακεδονες να εχουν βλεψεις προς τον νοτο; θα γινουν πιο διαλλαχτικοι με το ονομα; στους αλβανους στηριζονται τοσο καιρο; αν μεινουν λιγοτεροι, δεν θα εχουν δικαιωμα αυτοδιαθεσης; θα τους αλβανοποιησετε η θα τρεξουν στην αγκαλια των βουλγαρων;


ασχετο (ισως και οχι), ρε συ μεσα στην εθνικιστικη μαλακια που εχετε περιπεσει, μηπως θεωρειτε εαυτους απογονους και των μακεδονων;

Anonymous said...

ti malakies ine aftes, kanenas sas dhen ine apogonos ton makedonon oli mia miksi iste, ahaha ti nomizis akoma stous aristous apogonous enos megalou politismou.ahahahaha

cool file, imaste sto 2008, i alvani dhen exoun alvanopisi pote kapion alo lao oute theloun na to kanoun antitheta me alous!

Anonymous said...

3:41

διαβασε ρε φιλε πιο προσεχτικα, νιωσε λιγο τα λογια. φυσικα και ειμαστε μιξη και με σας (κυριως)(αν εισαι αλβανος) και με τους σλαβους, βλαχους και με τους τουρκους (θελω να πιστευω λιγοτερο),αλλα πρεπει ρε συ να γλιτωσαν και καποιοι ελληνες. τοσο αχρηστοι ηταν που εξαφανιστηκαν ολοι; και μεινατε ολοι οι υπολοιποι οι ξυπνιοι, ιδιοι και απαραλλαχτοι; οταν σε κυνηγησουν δεν θα τρεξεις και εσυ στο βουνο; βασικα δεν διαφερουμε και πολυ στις αποψεις μας, απλως στα ποσοστα διαφωνουμε. οσο για την αλβανοποιηση, ειρωνικα το εγραψα, φυσικα και δεν το πιστευω.

που ειδες να γραφω για αυτα τα οποια γελας; χαχαχα στα μουτρα σου βλακα

Anonymous said...

3:41

με το "kanenas sas dhen ine apogonos ton makedonon oli mia miksi iste" εννοεις τους σκοπιανους και τους ελλαδιτες; εσεις ποιοι ειστε δηλαδη; μηπως οι γνησιοι απογονοι Και των μακεδονων; ρε μηπως εσεις ειστε οι πραγματικοι ελληνες και μας το φυλατε για αργοτερα;

Anonymous said...

3:41

μη μηλισει καποιος ως νεοελληνας ελληνας που νομιζει οτι ειναι, αμεσως θεωρειται προγονολαγνος.

η απορια μου ειναι πολυ ρεαλιστικη. Διασπατε η "μακεδονια", και λοιπον;

Anonymous said...

ρε μηπως εσεις ειστε οι πραγματικοι ελληνες και μας το φυλατε για αργοτερα;
================
wraio afto. Mou arese.(pragmatika)
Me mas tora file mou simbainei to anti8eto...prospa8oume na sas peisoume oti eimaste pragmatika albanoi, an mas vroun eksipnous den mas pistevoune....8a eisai ellinas den mporei, etsi mas lene.
An mas vroun axristous mas vaptizoun "Xristous" kai kataligoume sto giapi.